Αρχική σελίδα

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

2015

 

2015:Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Συνεχιζεται η κατηφορα στις μεγαλες παραγωγες του Χολυγουντ.Ενω εχουμε μεγαλες ευκαιριες για σπουδαια σκορ με πληθωρα θεματων και πλουσιο συναισθηματικο καμβα η μουσικη παραμενει στασιμη και κοινοτυπη σχεδον σε ολα τα μπλοκμπαστερ.
     Στα action-fantasy εχουμε μερικα απο τα χειροτερα σαουντρακ ολων των εποχων με μουσικη πραγματικο βασανηστηριο.Το 300: Rise of an Empire του Tom Holkenborg κερδιζει το χρυσοβατομουρο της κινηματογραφικης μουσικης με πολυ ανεση.Διπλα του ακολουθουν:Captain America: Winter Soldier του Χενρυ Τζακμαν  Divergent του Tom Holkenborg, The Equalizer του Γρεγκσον Γουιλιαμς, The Expendables 3 του Μπαριν Ταιλερ, Guardians of the Galaxy του Ταιλερ Μπειτς The Maze Runner του John Paesano Non-Stop του Τζων Οτμαν  Transformers: Age of Extinction του Γιαμπλοφσκυ, X-Men: Days of Future Past του Τζων Οτμαν. Μετρια σκορ μπορουν επισης να χαρακτηριστουν το The Amazing Spider-Man 2 του Χανς Ζιμερ και της παρεας του,The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 του Τζειμς Νιουτον Χαουαρντ,Jack Ryan: Shadow Recruit του Πατρικ Ντοιλ χαρις σε 2 θεματαρες, Noah του Κλιντ Μανσελ Teenage Mutant Ninja Turtles του Μπραιαν Ταιλερ και Hercules του Φερναντο Βελασκεζ. Και τι διασωζεται;Η καπως ενδιαφερον δουλεια του Στιβεν Πραις για το πολεμικο δραμα Fury μια ταινια στην οποια ο Γκολντσμιθ θα εγραφε το σαουντρακ της χρονιας,το επισης ενδιαφερον Exodus:Gods and kings του Αλμπερτο Ιγκλεσιας στο οποιο παλι ο Γκολντσμιθ θα εγραφε το σκορ της χρονιας το συμπαθητικο  Night at the Museum: Secret of the Tomb του Αλαν Σιλβεστρι η καλη αλλα ανιση Maleficent του Τζειμς Νιουτον Χαουαρντ ο οποιος δειχνει να παραπεει και ειναι πλεον φανερο οτι δεν μπορει να βγαλει ολοκληρο παιχιδι.Στην Maleficent αρχη και τελος ειναι πολυ καλα αλλα τα υπολοιπα θεματα απλως περιγραφικα.Το ιδιο πραγμα ειναι και ο Godzilla του τρομερου Ντεσπλατ που εχει μια αριστουργηματικη οβερτουρα στα προτυπα του Ακιρα Ιφικουμπε αλλα ολο το υπολοιπο ειναι μια επιδερμικη καταγραφη της προσπαθειας του ανθρωπου να επικρατησει του κτηνους ενω το The Monuments Men του ιδιου,ενα σαουντρακ που ο Γκολντσμιθ θα εγραφε το σκορ της χρονιας  ειναι ασφαλως πιο ενδιαφερον αλλα η ασαφεια του ειναι εντονη. Τρια ειναι τα αριστουργηματα αυτης της κατηγοριας.Το τελευταιο μερος του επος του Χαουανρτ Σορ The Hobbit: The Battle of the Five Armies με πληθωρα νεων εντυπωσιακων θεματων, το Dawn of the Planet of the Apes του Τζιακινο με εμφαση στο συναισθηματικο κομματι και το ανυπερβλητο,μυθικο μαλερικων διαστασεων τιτανιο επος του Χανς Ζιμερ Interstellar.Ενα σαουντρακ που καθε φορα που το ακους ανακαλυπτεις και κατι καινουργιο, ενα σαουντρακ οροσημο για μια ακομη φορα απλο στην συνθεση του με λιγες νοτες ομως τοσο τελεια δουλεμενες ,τοσο συγκλονιστηκα τοποθετημενες που η φορτιση που προκαλει στον αναγνωστη ειναι ανταξια της Λεπτης κοκκινης γραμμης.Ενα απιστευτο επος!!!
       Στο δραμα ο Ντεσπλατ παιρνει αριστα με το The Imitation Game χαρις τις σπαρακτικες του μελωδιες αλλα στο Unbroken ειναι μετριος. Ο  Μπελτραμι με το The Homesman ειναι απλα καλος σε ενα σαουντρακ στο οποιο ο Γκολντσμιθ θα εγραφε παλι το σαουντρακ της χρονιας.Ο Γιοχανσον με το The Theory of Everything εχει μερικες καταπληκτικες ιδεες τις οποιες ομως αφηνει ολες μα ολες ανολοκληρωτες.Πολυ καλο ειναι και το Mr. Turner του Gary Yershon αλλα δυστυχως τα συντομα κομματια του δεν προλαβαινουν να σε βαλουν σε ατμοσφαιρα. Τελος το Winter's Tale των Hans Zimmer και Rupert Gregson-Williams ειναι ωραιο αλλα χλιαρο.
      Στα καρτουν πρωτος και καλυτερος ο Παουελ με το How to Train Your Dragon 2 δενει νεα και παλια θεματα σε ακομη μια εντυπωσιακη δουλεια.Τα υπολοιπα ειναι καλα μεσα στην ταινια αλλα εκτος εχουν προβληματα.
          Τελος ο Ντεσπλατ με το The Grand Budapest Hotel ειναι παλι αριστουργηματικος.Γεματος ζωντανια παλμο και μπριο και εχωντας στο οπλοστασιο του μερικες απιστευες ιδεες με ιδιοφυη ενορχηστρωση δημιουργει ακομη ενα σπουδαιο σαουντρακ.


Winner

The Grand Budapest Hotel - Alexandre Desplat

Nominees

The Imitation Game -  Alexandre Desplat

Interstellar - Hans Zimmer

Mr. Turner - Gary Yershon

The Theory of Everything - Jóhann Jóhannsson



ΤΟΠ 10

1.Interstellar - Hans Zimmer

 
2.The Imitation Game - The Grand Budapest Hotel -  Alexandre Desplat
 

3.The Hobbit: The Battle of the Five Armies - Howard Shore
 
4.Dawn of the Planet of the Apes - Michael Giacchino
 
5.How to Train Your Dragon 2 - John Powell
 
 

 

2 σχόλια:

  1. δεν μπορω να διαλεξω μεταξυ σορ/ζιμμερ. ο σορ εχει εκπληκτικο αλμπουμ αλλα τα νεα θεματα σε σχεση με τα πρωτα 2 σκορ ειναι λιγα. ο ζιμμερ εχει γραψει σπουδαια θεματα ισαξια της κοκκινης γραμμης στο διπλο σιντι ομως ως συνολο υπαρχουν αρκετα μουσικα χαλια κυριως στο 1ο σιντι. θα γραψω μια 10αδα με αλφαβητικη σειρα γιατι ειναι στο ιδιο επιπεδο αυτα τα 2 και δεν μπορω να βγαλω νο1.

    automata - zacarias m. de la riva
    calvary - patrick cassidy
    dawn of the planet of the apes - michael giacchino
    the face of an angel - harry escott
    the hobbit : the battle of the five armies(special edition) - howard shore
    how to train your dragon 2 - john powell
    interstellar(illuminated star edition) - hans zimmer
    maleficent - james newton howard
    the monkey king - christopher young
    the prophet - gabriel yared

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν έβαζα και τις άγνωστες παραγωγές δεύτερο θα ήταν ο Βασιλιάς πίθηκος του Γιανγκ.Στο διπλό Σίντι του ιντερστελαρ εγώ δεν διαπίστωσα κανένα θέμα σαν μουσικό χαλί.Ολα ήταν δουλεμενα σαν ενιαίο σύνολο επίτηδες αργοσυρτα αλλά με πολύ έντονες κορυφώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή